Bröd: Focaccia

14 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
6½ dl vatten
1 msk salt
½ paket jäst
½ dl olivolja
1 msk torkade örter t ex rosmarin eller timjan
några kvistar färska örter
ca ½ dl oliver (valfri sort)
1 msk grovt salt (eller gourmetsalt)

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjölet, kallt vatten och jäst 
i en degmaskin eller bunke. Arbeta degen i ca  15 minuter. 
Häll i 1 msk salt och arbeta degen i ytterligare några minuter. 
Låt jäsa i ca 45 min.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj papperet med 
lite olivolja. Kavla ut degen till en tjock kaka och lägg över 
den på bakpapperet. Gnid in kakan med olivolja, strö över 
kryddorna och tryck ner oliverna i brödet. Låt jäsa i 
ytterligare ca 45 minuter. 

Strö över det grova saltet och ställ in brödet i ugnen. 
Sänk temperaturen till 225 grader. Baka i ca 20 minuter.