Cassata från Sicilien ½ dl Marsalvin eller annat starkvin 600 g ricotaost, kesella eller glass 1 dl creme fraiche 2 gelatinblad löses i vatten + lite het creme fraiche 50 g suckat 50 g apelsinskal 50 g blockchoklad 10 cocktailbär 1 färdigbakad sockerkaka Glasyr: florsocker, citronsaft, äggvita, gul karamellfärg, karamellblommor och cocktailbär Lös gelatinbladen i lite hett vatten + het creme fraiche, tillsätt resten av creme frachen och rör ner i ost eller halvsmält mjuk glass. Hacka cocktailbär och blockchoklad och rör ner all frukten i krämblandningen. Lägg folie en form, klä med sockerkaka som dränkts med lite vin och häll krämblandningen ner i formen och lägg ett lock med sockerkaksskivor. Lägg på folie eller lock och frys i frysen. Vid servering stjälp upp kakan rör florsockerblandningen tjock och garnera med karamellblommor och cocktailbär. |