Kyckling i chokladsås

Förberedelse 20 min, tillagning 20 min 
4 portioner

1 1/4 dl vetemjöl           
1/2 dl rödvin
1/4 tsk kanel       
2 1/2 dl kycklingbuljong
4 kycklingfiléer      
1 msk creme fraiche
2 tsk olivolja        
1 dl russin
20 g smör 1 liten lök, skuren i tunna skivor  
rostade mandelspån till garnering
2 tsk kakao siktad
2 tsk farinsocker
2 tsk tomatpuré


Sätt ugnen på 175 gr.

1  Rör ihop mjöl och vänd kycklingfiléerna i blandningen. Skaka av 
   överflödigt mjöl. Spara ca 1 tsk av mjölblandningen. Hetta upp 
   olja och smör i en stor stekpanna. Fräs kycklingbitarna på 
   medelstark värme tills den fått fin färg, vänd en gång under 
   stekningen. Ta upp kycklingfiléerna ur stekpannan och låt dem 
   rinna av på hushållspapper. 

2  Rör ner lök, kakao, socker och tomatpuré i stekpannan och fräs 
   under omrörning på svag värme. Tillsätt rödvinet och buljongen 
   under omrörning, rör till en slät sås.

3  Blanda resten av mjölblandningen med creme fraiche. Rör ner 
   blandningen i såsen, tillsätt russin, hetta upp  under omrörning 
   ca 2 minuter tills såsen tjocknar något. Ta kastrullen från värmen. 

4  Lägg kycklingfiléerna i en ugnsäker form. Häll såsen över 
   kycklingfiléerna och täck med lock eller folie. Ugnstek ca 20 minuter 
   tills kycklingen är genomstekt. Strö över rostade mandelspån inför 
   serveringen.