Kyckling i chokladsås Förberedelse 20 min, tillagning 20 min 4 portioner 1 1/4 dl vetemjöl 1/2 dl rödvin 1/4 tsk kanel 2 1/2 dl kycklingbuljong 4 kycklingfiléer 1 msk creme fraiche 2 tsk olivolja 1 dl russin 20 g smör 1 liten lök, skuren i tunna skivor rostade mandelspån till garnering 2 tsk kakao siktad 2 tsk farinsocker 2 tsk tomatpuré Sätt ugnen på 175 gr. 1 Rör ihop mjöl och vänd kycklingfiléerna i blandningen. Skaka av överflödigt mjöl. Spara ca 1 tsk av mjölblandningen. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna. Fräs kycklingbitarna på medelstark värme tills den fått fin färg, vänd en gång under stekningen. Ta upp kycklingfiléerna ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper. 2 Rör ner lök, kakao, socker och tomatpuré i stekpannan och fräs under omrörning på svag värme. Tillsätt rödvinet och buljongen under omrörning, rör till en slät sås. 3 Blanda resten av mjölblandningen med creme fraiche. Rör ner blandningen i såsen, tillsätt russin, hetta upp under omrörning ca 2 minuter tills såsen tjocknar något. Ta kastrullen från värmen. 4 Lägg kycklingfiléerna i en ugnsäker form. Häll såsen över kycklingfiléerna och täck med lock eller folie. Ugnstek ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Strö över rostade mandelspån inför serveringen. |