Roslagslåda

En god varm låda med strömming. 

Det här behövs som ensamrätt för ca 4 port:
600 strömmingsfilé
1 liten burk ansjovisfiléer
5 msk rökt kaviar
1 liten purjolök
3 dl vispgrädde

Garnering:
hackad gräslök
Ugn: 225 gr

Gör så här: 
 1 Skölj strömmingen och låt den rinna av väl. 
   Rulla samman den med skinnsidan utåt. 
   Lägg rullarna i smord eldfast form. 
 2 Hacka ansjovisen. Ansa och hacka purjolöken. 
   Fördela det över strömmingsrullarna. Rör ut 
   grädden med kaviar och ringla såsen över 
   strömmingen. 
 3 Ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter 
   eller tills lådan har fin färg. 
 4 Strö över hackad gräslök.

Kokt färskpotatis är gott till.