Varma chokladvåfflor med hallonkompott 4 port 50 g smör eller margarin 2 dl vetemjöl 2 msk kakao 2 msk socker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 dl kallt vatten Kompott 2 dl hallon ½ st stjärnanis ½ msk honung Servering 1 msk lönnsirap För alla Ersätt matfettet med mjökfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos. Passar inte dig som inte tål gluten. Smält fettet i en kastull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W) ca 30 sek. Låt svalna. Blanda mjöl,kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och det smälta matfettet och vispa till en klimpfri smet. Värm våffeljärnet och grädda våfflor utan att smörja järnet. Lägg våfflorna undan för undan på ett galler. Koka hallon, honung och stjärnanis till kompotten i en kastrull några min utan lock. Servera den varma kompotten till de nygräddade våfflorna och ringla över lite lönnsirap. |