Varma chokladvåfflor med hallonkompott

4 port
50 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 msk socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl kallt vatten

Kompott
2 dl hallon
½ st stjärnanis
½ msk honung

Servering
1 msk lönnsirap

För alla
Ersätt matfettet med mjökfritt margarin om du inte tål mjölk 
eller laktos. Passar inte dig som inte tål gluten. 

Smält fettet i en kastull eller i en skål i mikrovågsugnen på 
full effekt (max 800W) ca 30 sek. Låt svalna. Blanda mjöl,kakao, 
socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och det 
smälta matfettet och vispa till en klimpfri smet. Värm våffeljärnet 
och grädda våfflor utan att smörja järnet. Lägg våfflorna undan 
för undan på ett galler. Koka hallon, honung och stjärnanis till 
kompotten i en kastrull några min utan lock. Servera den varma 
kompotten till de nygräddade våfflorna och ringla över lite lönnsirap.